Glääääns över sjööö å straaand....
Hej syrran!
Det gick jättebra att vara barnvakt åt Jimmy igår. Men du vet pepparkakshuset som vi skulle göra, det står oglaserat i köket. Fram till dekoreringen gick allt ganska smidigt faktiskt. Ingen match att smälta socker och klistra ihop huset. Det blev t.o.m rakt. Men när jag hällde i florsockret med äggvitorna, (jag såg nämligen på teve att glasyren blir sådär hård och bra av äggvita) så upptäckte jag att det var en massa läskiga myror i florsockret så det fick jag slänga. Jimmy kom med den briljanta idén att gå in till grannen och låna. Bra idé! Efter att ha frågat runt bland grannarna så hittade vi en snäll tant som gav oss ett fullt paket. Jimmy blev jätteglad och ville glasera EXAKT som på bilden på kartongen. Jag vispade ihop nya äggvitor och öste i hela paketet med florsocker, vi hade ju ett helt HUS att dekorera. Det blev en väldigt stel glasyrdeg som jag snabbt insåg att jag var tvungen att spä ut. På teve hade de citron i… En APELSIN låg på diskbänken så den tog jag. Jimmy plockade stolt fram er eldrivna jos-press och visade (på ett mycket pedagogiskt vis) hur den funkade. Å vad bra med lite god apelsinsaft att spä glasyren med! Jag bad Jimmy hälla i allt medans jag röjde undan inför stundande garnering. Mitt i allt så frågar Jimmy om det inte var för löst? Min f.d glasyrdeg såg nu ut som smällt glass! Men...! Nu var goda råd dyra. In med bunken i frysen. Under tiden drack vi upp saftglöggen som stod i kylen och åt lussebullar. Efter en halvtimme tog jag ut en lite mindre rinnig smet och började spritsa med min strut av bakpapper. Tyvärr såg det inte alls ut som på bilden och nonstopparna rann av. Efter 2 timmar har jag nu gett upp. Så nu står det en bunke i kylen som du kan blanda mer florsocker i om du vill glasera ett pepparkakshus…
/syster yster
(och glöm inte att köpa tillbaka ett paket florsocker till granntanten, hon som är lite småknubbig sådär. Du kanske vet vem hon är. Lundin tror jag hon hette.)
<< Home